Leerlingenbegeleiding

Een vlotte overgang van basisonderwijs naar secundair onderwijs.

De eerste schooldagen volgen de leerlingen van het eerste jaar een onthaalprogramma. Ze maken rustig kennis met de school en krijgen op een speelse manier alle informatie die ze nodig hebben: kennismaking met de medeleerlingen en de leerkrachten, het maken van de boekentas, het gebruik van de schoolagenda, de klasregels en schoolafspraken, …

In het tweede leerjaar van de eerste graad maken we de leerlingen klaar voor de overstap naar de tweede graad.

Hulp nodig bij het studeren?

De meeste leerlingen kunnen thuis zelfstandig werken. Voor sommige leerlingen gaat dit minder vlot. Daarom organiseren wij in de middenschool twee keer per week een huiswerkklas.

In de huiswerkklas bieden we de leerlingen een rustig kader aan om schoolopdrachten te maken en te studeren.

Leermoeilijkheden

Leerlingen met leermoeilijkheden krijgen bij ons de ondersteuning die ze nodig hebben. Voor wie extra ondersteuning nodig heeft, wordt een persoonlijk begeleidingsplan gemaakt. We bekijken de noden van elke individuele leerling. In samenspraak met de leerkrachten, de ouders en de leerling zelf ontwerpen we een plan dat de leerling optimaal ondersteunt in zijn of haar leertraject. Daarnaast geeft het leerbegeleidingsteam nog extra ondersteuning. Samen met de leerling gaan ze op zoek naar (digitale) tools die het leren makkelijker maken.

 

A