Interview tussen BRUZZ en onze directie

  • 16 november 2020

Directrice: 'We hebben eigen definitie gemaakt van kwetsbare leerlingen

Het GO! atheneum Kalevoet in Ukkel heeft ervoor gekozen om alle leerlingen af en toe op school te hebben, maar niet tegelijk. Eerst komen de eerste en tweede graad een week naar school, op donderdag wisselen ze.

Kwetsbare leerlingen mogen bovendien altijd naar school komen, heeft onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) aan de scholen gecommuniceerd. Directrice Katrien Houben heeft daarom met het leerbegeleidingsteam een eigen definitie gemaakt van kwetsbaarheid. Het gaat om leerlingen die geen laptop hebben, die vaak afwezig zijn geweest het laatste jaar vanwege quarantaine of problemen thuis.

In de herfstvakantie is er ook een tent opgezet zodat de leerlingen op een droge plek pauze kunnen nemen als het regent. Het schoolterrein is opgedeeld in verschillende zones, zodat de leerlingen uit verschillende klassen niet met elkaar in contact komen. Later volgt er nog een andere tent voor andere leerlingen.

Hoewel van alle leerkrachten ook nu veel creativiteit wordt verwacht, lukt het wel, zegt Houben. "We raden aan om heel kritisch naar het leerplan te kijken en aan te bieden wat écht nodig is. Maar ze zijn het sinds de eerste lockdown al wat gewend. Er is heel veel overleg tussen leerkrachten onderling, en ze ondersteunen elkaar ook goed."

Bekijk hieronder de video!