Visie

 

Uitdagend groeien in een groene oase, klaar voor morgen!

 

ONZE GROENE CAMPUS

Het GO! Middenschool Atheneum Kalevoet ligt samen met de basisschool De Iris op de groene Campus Kalevoet. De natuur op de school biedt jou een oase van rust waarin je ook buiten les kan volgen. Het boomrijke schoolpark zorgt voor jouw gezondheid en jij zorgt voor de netheid en het onderhoud ervan. Zo leer je respect te tonen voor het ecosysteem en het milieu.

JOUW PERSOONLIJKE ONTPLOOIING

De goede samenwerking tussen de basisschool en het atheneum zorgt voor een zachte overgang. Door de kleinschaligheid krijg je een persoonlijke aanpak en een nauw contact met het lerarenkorps. In het kader van leerlingenbegeleiding coachen we jou in je individueel traject, zodat je je talenten juist leert in te schatten en de passende (studie)keuzes leert te maken. Ook jouw ouders zijn belangrijke partners voor de school om jou in dit proces te helpen.

Onze school is een mini-maatschappij waarin iedereen zichzelf mag zijn en respectvol met elkaar omgaat. Je kan een eigen persoonlijkheid ontwikkelen en uitgroeien tot een uniek individu. In een veilig en rustig klasklimaat leer je initiatief nemen en verantwoordelijk te zijn voor je opdrachten, je resultaten en je attitude. Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zich goed voelt op school.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

We  begeleiden jou tot een zelfbewusteweerbare maar ook zelfkritische jongere met een open blik op de maatschappij en de wereld. Dankzij ons breed aanbod kan je bij het afstuderen bewust en autonoom kiezen voor de stap naar de arbeidsmarkt, vervolgonderwijs of hoger onderwijs.

Het Nederlands goed beheersen is essentieel om je slaagkansen in het hoger onderwijs en op de werkvloer te vergroten. Je leert mondig en zelfredzaam te zijn, om je eigen plaats te zoeken in de complexe samenleving. Daarnaast zetten we ook in op meertaligheid, als troef in onze multiculturele hoofdstad.

Een ruim aanbod van binnen- en buitenschoolse projecten en activiteiten zorgt ervoor dat al jouw talenten aan bod komen en geëvalueerd worden. Daarnaast wakkeren we ook jouw ondernemingszin aan met stages -zelfs in het buitenland-, en trekken we er samen op uit op GWP naar verschillende interessante Europese steden, voor meer leerplezier.

Kortom, GO! Middenschool Atheneum Kalevoet is een kleine, warme school waar JIJ het verschil maakt!